♥ Followers ♥

Saturday, December 12, 2009

♥ spa ikan ♥



TAPAK kaki anda kering dan mengelupas. Tetapi anda enggan melakukan rawatan kaki di pusat-pusat kecantikan biasa.

Mungkin anda inginkan satu alternatif rawatan? Dengan janji menawarkan pengalaman spa yang lain daripada biasa, mungkin rawatan spa ikan adalah jawapannya.

Bayangkan kaki anda direndam di dalam sebuah kolam dengan ratusan ikan-ikan kecil menggigit kaki. Tentu geli atau menakutkan bukan?

Tetapi tahukah anda, ikan yang dikenali sebagai Dr. Fish ini mempunyai manfaat yang besar kepada kesihatan kulit seperti melancarkan aliran darah, menghilangkan sel-sel kulit yang mati, mengurangkan parut-parut kecil termasuk penyakit kulit psoriasis dan ekzema.

"Sungguhpun kecil, ikan-ikan ini juga mampu menghilangkan stres dan tekanan harian yang dialami pengunjung," kata Pengurus Pembangunan Perniagaan Kenko Reflexology & Fish Spa Sdn. Bhd., Evelyn Leong.

Spa ikan yang terletak di Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur ini menawarkan sesi setengah jam kepada golongan dewasa dan kanak-kanak.

"Tiada apa yang harus ditakutkan kerana sungguhpun ikan-ikan ini menggigit kaki, ia tidak mempunyai gigi," katanya sambil tersenyum.

Sungguhpun baru membuka pintunya di Mid Valley pada 7 April lalu, Kenko mula bertapak di Malaysia dengan outlet pertamanya di pusat beli-belah Pavilion, Kuala Lumpur.

Malah, pembukaan di Pavilion Kuala Lumpur telah mencatatkan namanya di dalam Malaysia Book of Records (MBO) sebagai kolam terapi spa ikan yang pertama di sebuah pusat beli-belah.

Selain itu, Kenko juga merupakan penerima Anugerah Spa dan Kesihatan Malaysia 2007 sebagai pusat refleksologi baru terbaik di Malaysia.

Evelyn menjelaskan pengasas rangkaian Kenko yang merupakan rakyat Singapura, Dr Jimi Tan, adalah pengamal teknik refleksologi Cina dan Amerika. Beliau membuka perniagaan itu dengan hasrat memberikan kesejahteraan kepada pelanggannya dan bukan hanya membelai mereka daripada kekalutan harian.

"Kini, terdapat 13 outlet Kenko di Singapura," kata beliau.

Menjelaskan lebih lanjut berkenaan rawatan ikan itu, Evelyn berkata:

"Ikan-ikan di dalam setiap kolam akan memakan kulit mati dan seterusnya menjadikan kulit lebih licin dan sihat.

"Pada peringkat awal, mungkin pengunjung berasa tidak biasa, tetapi lama-kelamaan rasa gentar itu akan hilang dan hanya terasa geli seperti seseorang sedang menggeletek kaki dengan perlahan," ujarnya.

Dengan kulit yang licin dan pori-pori kulit yang tidak tersumbat, kata Evelyn, gigitan ikan-ikan ini membantu melancarkan aliran darah di kulit.

Bagaimanakah spa ikan ini bermula?

"Sejak berdekad-dekad lamanya, ramai yang mencari rawatan alternatif akan pergi ke negara-negara Eropah Timur seperti Turki, Syria dan Jordan untuk mencuba rawatan Dr. Fish di spa-spa air panas di sana.

"Malah, tabiat pemakanan unik ikan-ikan ini mula ditemui di kawasan air panas yang terletak di Kangal, Turki," ujar Evenlyn sambil memaklumkan populariti rawatan ikan itu mula menyerlah pada tahun 2006.

Pada hari ini, rawatan spa ikan semakin berkembang di beberapa negara Asia seperti Jepun, Korea, China, Singapura dan Malaysia.

"Biasanya, tempat-tempat ini menggunakan salah satu daripada spesies Dr. Fish yang diternak dengan jayanya di Asia dikenali sebagai Garra rufa.

"Garra rufa boleh ditemui di beberapa negara Eropah Timur seperti Turki, Syria dan Jordan," kata beliau.

Di outlet Kenko di Mid Valley, pengunjung boleh merasai manfaat pelbagai spesies Dr Fish sama ada spesies Garra rufa dari Eropah Timur sehinggalah baka Asia spesies Dr. Fish.

"Kami menyediakan ikan Dr. Fish bersaiz kecil, sederhana dan besar dalam enam buah kolam khas yang lengkap dengan meja bagi pengunjung menikmati minuman dan snek. Jika mereka membawa komputer riba, mereka boleh melayari internet sambil membiarkan kaki mereka 'dirawat' oleh Dr. Fish.

"Walaupun demikian, kami hanya menggalakkan pengunjung yang mempunyai kulit tebal untuk merendamkan kaki di dalam kolam berisi ikan bersaiz besar," kata Evelyn yang memaklumkan pengunjung diberi peluang merasai pengalaman yang ditawarkan dalam setiap kolam ikan itu dalam masa rawatan mereka.

Bagi menjaga kebersihan air dan keselesaan pengunjung, Evelyn menjelaskan bahawa air dalam kolam ditukar pada setiap hari.

"Selain itu, air disterilkan dengan penggunaan sinar ultra lembayung sebanyak 2,000 Watt untuk membunuh bakteria dan virus yang terdapat di dalam air.

"Penurasan pasir juga dilaksanakan untuk mengasingkan partikel-partikel seperti lebihan makanan ikan dan sisa kumbahannya," jelas Evelyn.

Tambahnya, rawatan ozon turut diadakan untuk memecahkan sisa cecair seperti urea, peluh, darah dan sebagainya kepada oksigen sekali gus membentuk air semula jadi.

Aras pH air juga dikekalkan pada tahap neutral dan suhu dikawal pada sekitar 30 darjah selsius.

Sebagai langkah memastikan keselesaan pengunjung, sebelum merendamkan kaki di dalam kolam-kolam yang disediakan, setiap individu perlu mencuci kaki mereka di tempat yang dikhaskan.

Plaster juga disediakan agar pengunjung boleh menampal plaster pada luka di mana-mana bahagian kaki mereka.

Tuala kecil turut disediakan untuk mengeringkan kaki pengunjung selepas rawatan.

"Ikan-ikan ini secara umumnya adalah kakitangan kami dan kami juga mahu memastikan kesejahteraan mereka.

"Oleh yang demikian, ikan-ikan ini diberi makan cacing dan spirulina setiap hari untuk kesihatan dan diet mereka," kata Leong.

Untuk mendapatkan hasil yang efektif melalui rawatan spa ikan ini, digalakkan rawatan dilakukan dua kali seminggu dengan masa minimum 30 minit dan tidak lebih daripada sejam.

Spa ikan di Kenko selama setengah jam berharga RM38 untuk dewasa, RM19 untuk kanak-kanak di bawah usia 12 tahun dan percuma bagi kanak-kanak di bawah umur 4 tahun. Selain itu, spa ikan seluruh badan juga ditawarkan di outlet Kenko di Pavilion pada harga RM108 untuk rawatan selama 30 minit.

Selain rawatan ini, Kenko juga menawarkan urutan kaki, tangan dan bahu serta refleksologi kaki signaturnya untuk pengunjung. Urutan refleksologi badan hanya ditawarkan di outlet Mid Valley.

♥ wif love qaseh ♥

Friday, December 11, 2009

♥ BERJIMBA TAHAP DEWA DEWI ♥

wau tengok n3 cam x ingat jerk kan exam der g 1 paper...
hehehehe

ala nk realise tension la,,,

ha kami p pulau owh island la...best sangat p merayap owh,,,
hehehehe
p 2 keto,,,semua 9 org,,,,
pagi tu p batu feringgi lu ala tempat thusnami tu r,,,,da tu merayap makan da lapar p makan kat tempat tomyum,,,herm sedap la,,,,org mkn nasi putih,dagin masak pedasn telur dadar sangat sedap owh.....
pas makan merayup kat queensbay lak 3 jum ade kat saner biler da petang lepak kat pantai seaget laktaw alih2 duk lepak2 ujan lak,,adoiyai,,,,,
but ujan kejap jerk,,,mujur r x lama taw,,,
pas pada tu kai gerak lak p tapak pesta pulau pinang wa memang gilos la p saner,,,
best sangat ader kat pesta tu,ish2 x taw nak ckpcm ner r,,,hehehehe
3 thn duk penang ni first time datang pesta kecian nyer la,,,hehehehe....

so aper lagi layannnnn kan la gambar gedix kami2 nieyh,,,yang memang sentiasa senggal...huahuahua
♥ wif love qaseh ♥





::ni spa kaki tau...ikan duk makan kaki i u,,,::
::tadaaa::
::it me la ::
::kami semua::
::ditepi pantai yang indah::
::me an mira::
::wau::
::1,2,3, lompat::
::hurey::
::Pandang sana::




Monday, December 7, 2009

♥ study ♥


ni citer last week r da

*kiro cm basik la kan but nak cito gak,,,

last weekkan minggu study kan so i ngan member waheda a.k.a lemencellow

study r kat library seberang jaya ok la study kat saner,cam aman jer x der sebarng gangguan law duk kat umh sengsorang kompem la i menhadap lappy ni jerw 24 jam kan so i decide study kat library,,dari kol 10 sampai la makn tengah hari dlm bih kurang kol 2 setengah blik n kuar makan sekali time duk stdy tu tgok paper ader iklan prosperety offer lunch our ko...

aper g laju jer kuar,,,,so petang tu melantak MCD la plak kat seberang jaya drive true tu....

ish sodap nye la raso nak p mkn lg,,,,

layanzzz kan je gambo nieyh,,,

♥ wif love qaseh ♥








Thursday, December 3, 2009

♥ teeeettttt ♥

asal lak tajuk n3 cam tue ek,,

*ish2 ape la story nyer dak qaseh nieyh ekkk.....

hehehe

uol nak taw x...*law x nak taw pun i nak g taw gak huhuhu

jus hari selasa ritu jer u i ader kelas selebih nya minggu ni da x der kelas so yang len duk umah sambil stdy la u,,,,,b4 g kelas tu u nak taw x i wat per kat rumah sengsorang,,,,

ha,,,saspentot jew nieyh,,,,,

ni kejer ak sengsorang kat umah b4 p kelas,,,,

yer r dak2 umah x blik g so seminggu rumah ini i yang punya hehehehe

eh larik lak,,,ni kijo i u,,,,,
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

tadaaaaa.....

i make over muka i lorh,,,hehehehe amacam????

k x?????

ader cam clown x????
huhuhu,,,,teeeetttt

♥ wif love qaseh

Wednesday, December 2, 2009

♥ exam ♥

hari isnin nieyh bermula la pertempuran aku yang terakhir,,,,

7 dec subject production

9 dec International marketing

15 dec insurance

sangat takot owh,,,sekarg ni nk bertafakur ngan bebuku lu,,,

16 dec nieyh da blik kampung halamn dan

bermula operasi baru iaitu
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


mencari kerja,,,,

*kawan2 blog law ader kejer kosong impom kiter ek*


♥ wif love qaseh ♥

Tuesday, December 1, 2009

♥ DISEMBER ♥

* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik

♥ wif love qaseh ♥

Monday, November 30, 2009

♥ apa itu cinta ♥


::sekadar gambar hiasan::

Cinta itu tentang keberterimaan kita thdp pasangan kita
Cinta itu bukan malah menjauhkan dua tebing yg terpisah, tp lebih ke bagaimana membangun jambatan diantaranya

Cinta itu bukan ttg menerima kesalahan demi kesalahan walau hati sakit dan sakit dan sakit, tp lbh menerima kesalahan yg sudah dilakukan dan berjanji utk tidak mengulanginya lagi kerana memang cinta bukan hanya memberi tp harus ada menerima

Cinta itu bukan utk penyempurna hidup, tp utk melengkapi hidup
Cinta itu ttg bagaimana kita membuka mata utk memilih pasangan yg baik buat kita, tidak hanya buat sekarang, tp buat masa depan, dan masa depan nya lagi

Cinta itu bukan hanya mengenai perasaan yg mendalam, tp ttg logika dan mental kita yg ada di dalamnya

Cinta itu tidak bisa diukur dengan materi (seperti duit dan jarak), walaupun dua hal itu kadang jadi katalisator pemisah, tp cinta dengan reaksi yang tepat bisa melarutkan kedua hal itu tanpa bekas

Cinta itu ttg pengorbanan dalam batas waktu tertentu sampai kita melihat memang pengorbanan dan penantian kita memang pantas
Cinta itu bagaimana kita mengerti apa yg diinginkannya tanpa harus bertentangan dengan kehendak hati kita

Cinta itu tidak pernah bisa menyembuhkan hati yg lara ataupun rasa yg sakit


Cinta itu bisa tumbuh dari ketiadaan ketika kita bersungguh-sungguh merasakannya
Cinta tidak bisa tumbuh dari keraguan dan penolakan di perasaan


cinta juga wujud pada sang Pencipta...

heyh sweet ladies:
bagi pandangan anda
ikut kreativiti uolsss....


♥ wif love qaseh ♥

♥ Sinopsis Film The Twilight Saga New Moon ♥


Well … Film ini dimulai dengan ulang tahun Isabella Bella Swan yang ke 18, setelah mengikuti acara tersebut Edward Cullen dan keluarganya hendak meninggalkan kota Forks, Washington, untuk melindungi Isabella Bella Swan dari bahaya yang selalu menghampiri Bella selama dekat dengan mereka. Kerana Bella merasa patah hati, akhirnya dia melanjutkan studinya. Merasa sendiri, hati yang beku dan kesepian, suatu hari dia menemukan foto Edwards. Dia terbayang dengan Edwards yang selalu datang padanya setiap kali dia dalam keadaan bahaya. Keinginan dan rasa cinta mati untuk tetap bersamanya dengan risiko apapun yang harus dibayar menyebabkan posisi Bella dalam bahaya.

Suatu ketika, dia meminta bantuan teman semasa kecilnya iaitu Jacob Black ( yang diperankan oleh Taylor Lautner ). Bella membeli sebuah motor bekas untuk berlumba. Akhirnya dia bertemu seorang anggota suku Quileute misteri yang memiliki kekuatan supranatural dan berhasil membebaskan hati beku Bella.

Akhirnya, Bella berhadapan dengan musuh lamanya. Bella hanya boleh diselamatkan oleh Serigala berdasarkan petunjuk kekuatan supernatural.Dengan pertemuan musuh lamanya itu, keadaan itu membuat status tersebut menjadi jelas bahwa Bella dalam bahaya besar. Setelah berlumba melawan waktu, akhirnya bella mempelajari sebuah rahsia Quileute dan alasan kenapa Edwards meninggalkannya. Dan dia juga harus menghadapi sebuah reunion para vampire bersama kekasihnya yang merupakan salah satu bahaya yang mengancamnya.

Film yang mengambil genre drama, romantis, horror dan seri ini disutradarai oleh Chris Weitz yang mendapatkan gelar film bergengsi di Inggris Cambridge University.

best owh citer ni,,,layanzzz

la


♥ Ketika Cinta Bertasbih ♥


Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

♥ wif love qaseh ♥

♥ rindu ♥

wa,,,tajuk n3 x leh bla la kan,,,

hehehe,,b4 paper ek nk wish SELAMAT HARI RAYA QURBAN *walaupun da terlate

Assalammualaikum,,,,

ha pasal tajuk n3 tu rindu kan,,ha nak taw rindu aper,,,rindu nk berblog blik la da dekat seminggu x belek blog korang,korang,korang dan korang *berape banyak korang da,,,,seligi sekali taw,,,huahuahuha...

da bersawang da blog i u,,,hehehehe

yer la lamer x menghupdet ...huhuhu....
bkn lazy owh but malas,,,*x samer ker tu???? think2

citer pasal raya x der la yang menarik pun,,,besa2 jer but ader reunion la kat umah i kan,,huhuhu,,budak2 kelas yang a lame x jumpa,,,
x sangka lak ramai yang datang umah raya ri tu yer la ader yang pas form 3 berpisah cz masing2 masuk teknik kan,,,so raya ritu jumpa blik mak ai happy noksss..huhuhu,,
ader yang keje jd pegawai penjara,cikgu,keja ngan celcom,kerja bank,nurse,,,,,best nyer dengar dorang da kijo *aku bila la maw kijo nieyh,,,

ader yang da bertunang,ajak jemput p tunang bln 12 ni,ada yang ajak p kenduri kawen bln 2 ni,,,wa korang semua da ader komitmen masing2,,,,aku????herm,,,,,tunggu lu,,elek,,,,,hehehehe
*ayat menyejukkan hati yang gundah gulana,,cewahhhh....

tu jer kot,,,huhuhuhu,,,gambor lak nan ado la....

seronok sangat beraya jumpa kengkawan,,sampai lupo ah acik nak amik gambo nyer,,,

but raya ritu best owh,,,

♥ wif love qaseh ♥

Sunday, November 22, 2009

♥ tagged lagi ♥


The RULES:
Bold the statements that are true to you.
Italic the statements that you WISH are true.
Leave the Fibs alone.
Then, stab 5 ladies to do the same test.

The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:


I miss somebody right now. (my parents)
I don’t watch TV these days.
I own lots of magazines.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I’ve tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes.
I have changed a lot mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
i`m independent
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I have long hair.
I want to cut my hair.
I have at least one sibling.
I have 4 sibling
I have worn fake hair/fingernailseyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller I.D
I like to cook
I am usually pessimistic
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I’m always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends.
I am currently single
I have pecked someone of the same sex.
I'm happily married
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
I enjoy window shopping.
I would rather shop then eat.
I don’t hate anyone. I dislike them.
I’m completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I’m not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I own the “South Park” movie.
I would die for my best friends.
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.
I have dated a close friends’s ex.
I am happy at this moment!!
I’m obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I can work on a car.
I love my job
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I adore bright colors.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pickup things with my toes I can’t whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve ever written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can’t stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie.
I have been to over 15 conventions.
I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I’m an artist.

I clean my room every day

I like a person of the same sex

I love being happy.(^_*)

Hey sweet ladies;

mrs.shyir
mrs.ciera
mrs.adi
mrs.enady
mrs.fain



♥ wif love qaseh ♥