♥ Followers ♥

Monday, November 30, 2009

♥ apa itu cinta ♥


::sekadar gambar hiasan::

Cinta itu tentang keberterimaan kita thdp pasangan kita
Cinta itu bukan malah menjauhkan dua tebing yg terpisah, tp lebih ke bagaimana membangun jambatan diantaranya

Cinta itu bukan ttg menerima kesalahan demi kesalahan walau hati sakit dan sakit dan sakit, tp lbh menerima kesalahan yg sudah dilakukan dan berjanji utk tidak mengulanginya lagi kerana memang cinta bukan hanya memberi tp harus ada menerima

Cinta itu bukan utk penyempurna hidup, tp utk melengkapi hidup
Cinta itu ttg bagaimana kita membuka mata utk memilih pasangan yg baik buat kita, tidak hanya buat sekarang, tp buat masa depan, dan masa depan nya lagi

Cinta itu bukan hanya mengenai perasaan yg mendalam, tp ttg logika dan mental kita yg ada di dalamnya

Cinta itu tidak bisa diukur dengan materi (seperti duit dan jarak), walaupun dua hal itu kadang jadi katalisator pemisah, tp cinta dengan reaksi yang tepat bisa melarutkan kedua hal itu tanpa bekas

Cinta itu ttg pengorbanan dalam batas waktu tertentu sampai kita melihat memang pengorbanan dan penantian kita memang pantas
Cinta itu bagaimana kita mengerti apa yg diinginkannya tanpa harus bertentangan dengan kehendak hati kita

Cinta itu tidak pernah bisa menyembuhkan hati yg lara ataupun rasa yg sakit


Cinta itu bisa tumbuh dari ketiadaan ketika kita bersungguh-sungguh merasakannya
Cinta tidak bisa tumbuh dari keraguan dan penolakan di perasaan


cinta juga wujud pada sang Pencipta...

heyh sweet ladies:
bagi pandangan anda
ikut kreativiti uolsss....


♥ wif love qaseh ♥

♥ Sinopsis Film The Twilight Saga New Moon ♥


Well … Film ini dimulai dengan ulang tahun Isabella Bella Swan yang ke 18, setelah mengikuti acara tersebut Edward Cullen dan keluarganya hendak meninggalkan kota Forks, Washington, untuk melindungi Isabella Bella Swan dari bahaya yang selalu menghampiri Bella selama dekat dengan mereka. Kerana Bella merasa patah hati, akhirnya dia melanjutkan studinya. Merasa sendiri, hati yang beku dan kesepian, suatu hari dia menemukan foto Edwards. Dia terbayang dengan Edwards yang selalu datang padanya setiap kali dia dalam keadaan bahaya. Keinginan dan rasa cinta mati untuk tetap bersamanya dengan risiko apapun yang harus dibayar menyebabkan posisi Bella dalam bahaya.

Suatu ketika, dia meminta bantuan teman semasa kecilnya iaitu Jacob Black ( yang diperankan oleh Taylor Lautner ). Bella membeli sebuah motor bekas untuk berlumba. Akhirnya dia bertemu seorang anggota suku Quileute misteri yang memiliki kekuatan supranatural dan berhasil membebaskan hati beku Bella.

Akhirnya, Bella berhadapan dengan musuh lamanya. Bella hanya boleh diselamatkan oleh Serigala berdasarkan petunjuk kekuatan supernatural.Dengan pertemuan musuh lamanya itu, keadaan itu membuat status tersebut menjadi jelas bahwa Bella dalam bahaya besar. Setelah berlumba melawan waktu, akhirnya bella mempelajari sebuah rahsia Quileute dan alasan kenapa Edwards meninggalkannya. Dan dia juga harus menghadapi sebuah reunion para vampire bersama kekasihnya yang merupakan salah satu bahaya yang mengancamnya.

Film yang mengambil genre drama, romantis, horror dan seri ini disutradarai oleh Chris Weitz yang mendapatkan gelar film bergengsi di Inggris Cambridge University.

best owh citer ni,,,layanzzz

la


♥ Ketika Cinta Bertasbih ♥


Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

♥ wif love qaseh ♥

♥ rindu ♥

wa,,,tajuk n3 x leh bla la kan,,,

hehehe,,b4 paper ek nk wish SELAMAT HARI RAYA QURBAN *walaupun da terlate

Assalammualaikum,,,,

ha pasal tajuk n3 tu rindu kan,,ha nak taw rindu aper,,,rindu nk berblog blik la da dekat seminggu x belek blog korang,korang,korang dan korang *berape banyak korang da,,,,seligi sekali taw,,,huahuahuha...

da bersawang da blog i u,,,hehehehe

yer la lamer x menghupdet ...huhuhu....
bkn lazy owh but malas,,,*x samer ker tu???? think2

citer pasal raya x der la yang menarik pun,,,besa2 jer but ader reunion la kat umah i kan,,huhuhu,,budak2 kelas yang a lame x jumpa,,,
x sangka lak ramai yang datang umah raya ri tu yer la ader yang pas form 3 berpisah cz masing2 masuk teknik kan,,,so raya ritu jumpa blik mak ai happy noksss..huhuhu,,
ader yang keje jd pegawai penjara,cikgu,keja ngan celcom,kerja bank,nurse,,,,,best nyer dengar dorang da kijo *aku bila la maw kijo nieyh,,,

ader yang da bertunang,ajak jemput p tunang bln 12 ni,ada yang ajak p kenduri kawen bln 2 ni,,,wa korang semua da ader komitmen masing2,,,,aku????herm,,,,,tunggu lu,,elek,,,,,hehehehe
*ayat menyejukkan hati yang gundah gulana,,cewahhhh....

tu jer kot,,,huhuhuhu,,,gambor lak nan ado la....

seronok sangat beraya jumpa kengkawan,,sampai lupo ah acik nak amik gambo nyer,,,

but raya ritu best owh,,,

♥ wif love qaseh ♥

Sunday, November 22, 2009

♥ tagged lagi ♥


The RULES:
Bold the statements that are true to you.
Italic the statements that you WISH are true.
Leave the Fibs alone.
Then, stab 5 ladies to do the same test.

The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:


I miss somebody right now. (my parents)
I don’t watch TV these days.
I own lots of magazines.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I’ve tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes.
I have changed a lot mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
i`m independent
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I have long hair.
I want to cut my hair.
I have at least one sibling.
I have 4 sibling
I have worn fake hair/fingernailseyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller I.D
I like to cook
I am usually pessimistic
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I’m always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends.
I am currently single
I have pecked someone of the same sex.
I'm happily married
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
I enjoy window shopping.
I would rather shop then eat.
I don’t hate anyone. I dislike them.
I’m completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I’m not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I own the “South Park” movie.
I would die for my best friends.
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.
I have dated a close friends’s ex.
I am happy at this moment!!
I’m obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I can work on a car.
I love my job
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I adore bright colors.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pickup things with my toes I can’t whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve ever written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can’t stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie.
I have been to over 15 conventions.
I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I’m an artist.

I clean my room every day

I like a person of the same sex

I love being happy.(^_*)

Hey sweet ladies;

mrs.shyir
mrs.ciera
mrs.adi
mrs.enady
mrs.fain



♥ wif love qaseh ♥

♥ BIZIEY ♥

::sekadar gambar hiasan::

minggu ni bz yer

pas raya haji kembali aktive

but x bermakna x belek blog taw,,,

juz x der n3 jerw ler,,,,

cz nyer,,,esok ader second midterm untuk insurance,malam selasa ader ujian IM untuk bab 8,9,10,11 n rabu ari last ader retes subject insurance,,,,

and rabu blik PAHANG

tunggu ak balik owh,,,,,,

11 bulan x blik umah ku,,,

leh pecah rekod nieyh,,,,
♥ wif love qaseh ♥

Thursday, November 19, 2009

♥ malam pragraduan ♥


::ha ader aper ek tu::

cang gini rabu mlm bru ni ader dinner untuk sudent last sem,
name dinner tu seperti tajuk n3 owh,,,
siap ada tema g r,,,tema nyer pepel lerw so semue sudent kena pkai bju pepel la,,,

huhuhu santik gak bler da byk pepel nieyh...

tp x de la gran maner sangat beso2 jerk,,

layanzzz gambor jerw la x ta nk story per r,,,cz ritu da janji nk citer kan so citer la ckit,,,saper yang nk taw jerw la tema mlm tu,,,hihihi

♥ wif love qaseh ♥

::the lordland lerw::
::kamix yang gedixxx::
::qaseH::
::kesenggalan selepas makan::
::sengget ckit::
::ha aper pendapat korang::
::b4 makan::
::diapit oleh kuda belang peper::
::senggal ema n qaseh::
::nk interprem botol air tue sebenarnyer::

♥ UPSR ♥





Aik awat tajuk UPSR lak kan,,,ha,,,,

jeng jeng jeng,....

ni cito nyer adik kiter yang bongsu amik UPSR ha kan ari nie result kuar kan,,,so i lagi berdebar owh dr dyer,,,hehehehe

yer la adik kan,,i cl mak ai tanyer adik dpt beraper,,,mak ckp x taw lg,cz adik x blik g taw lg,,,than mak cl blik g taw adik i dpt 2A 2B 1C

mak ia da janji law dyer dpt 1A seratus owh,,,,
wa kan da kopak 2 ratus tue,,hikhikhikhik than adik i kat UPSi tu lak ckp law adik dapat 1A dapt 50 so da 2A seratus perh kayo ko adik,,,

sekali dpt 3 rtus,,mujur la ai x janji duit,,,tp ritu ader niat nk bg hp i yang da terkena curik tu,,tp dik x der rezeki lak,,x per la dik,,nanti akk bg adik yang len ek,,

*tunggu akk keja lu k*

♥ wif love qaseh ♥

Wednesday, November 18, 2009

♥ 12 jam lagi ♥

cecece,,,hehehehe mengira detik lak ceq qaseh ni ek,,,
detik apakah itu,,,huahuahuahua,,,,

rasenya kan da bersawang lelabah la blog kiter ni,,,hehehehe
bkn malas nk updet uol but not story ler nk cito,,,tp kiter ari bace blog org len taw,,siap g komen g,,,,hahahaha,wajib baca blog setiap ari yang ann,ciera,miera,honeysour,ciutmiut,kisah hidup kita,something,jivebumz,wawa,asnaciut,,,banyok r,,,,

*da pandai nak wat link*



Jangan kata kiter x bc hok len lak,,,kiter bc semua yg kiter follow taw

ek da lari tajuk lak....

x der la tu detik aper uol nk taw,,,,herm detik ....................................

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ha malam ni ader dinner


MALAM PRAGRADUAN

okiessss t story n next n3 okiesssss tu pun law nk taw.......................

♥ wif love qaseh ♥

Sunday, November 15, 2009

♥ Menghapus jejakmu ♥


Jangan baik sangat dengan aku sebab aku takut aku akan suka….
jangan caring sangat sebab aku takut aku akan rindu….
jangan beri kata kata manis sebab aku takut aku akan jatuh cinta
….dan memang sukar bila aku jatuh cinta di saat kau sendiri tiada perasaan itu.

♥ wif love qaseh ♥

Friday, November 13, 2009

♥ viva ♥

::kesenggalan nieyh::

tanggal 12/11 merupakan hari perbentangan project viva,,

perh memang cair la otak kena sembur,,,

x taw la bom ader,,ish gilok nyer,,,

memang skn la x taw nk cito la keadaan nyer,,

but pas pada tu memang rasa bebanan trus ilang la cz da sattle kan perbentangan,,,
herm blik tu aper lg sesi bergambar r group viva i u,,,layanzzzz kan jerw gambar gedixxxssss nieyh,,,


♥ wif love qaseh ♥

::yess hbis da viva::
::ish2 cm tue pun jadik eyh::
::pose cm niyh wajik owh key::
::snggal balik daH::
::kuinggin terbang tinggi diawan::

Wednesday, November 11, 2009

♥ gotong royong ♥



tengok tajuk mest u duk tanyer2 ek,,,,

*ade ker yang nk tanyer,,,huhuhuhu perasan la ko qaseh

pg ni nan ado kelas but kena masuk poly gak cz nyer jabatan den ader wat gotong royong,,,ala duk bsih kelas jer,,

ptotonyer kena dtg kol 8 pg kumpul herm org???kol 9.30 bru nampak muka nyer,,,

hukhukhuk

tak rajin r nk g wat keja amal nieyh,,,*ish ko ni qaseh awat la ek,,,

masuk kelas jerw tgok semue da siap huhuhuhu

so dtg sajer la asl nampak muka suda,,,*ish2

da tu siap bg mkn sarapan g ko...ha aper kiter bedal lerw...hehehehe....so layanzzzz gambar senggal dak2 kelas den nieyh...


♥ wif love qaseh ♥