♥ Followers ♥

Sunday, November 8, 2009

♥ masak ♥


hari ni i masak u,,,,

hukhukhukhuk...

cam ni kisahnyer,,,

pagi td study la kononnyer,,tetapi sambil tu chat,,,u taw i chat ngan saper ngan madam (ciera)

dyer ckp tgh hari nk mask pajeri terung,,,

wa i pun da lama x mkn kan so teringin,,,trus g kedai li barang mask la kononnyer,,,

tp mintak resepi ngan mak ahakzzzz

kakyong(gelaran kat umah): mak cam ner nk masak pajeri ek,,,

mak:ala cam masak kari tu jer,,,,

kakyong: owh ye ker...bahan2 nyer aper,,,x ingat la mak

mak:ish dak ni nak masak kari pun x reti...

kakyong:kan x reti mak luper r....

mak:ala santan,rempah kari,halia,bawang putih n merah untuk menumis,lau nk sedap truk udang kering tumbuk,kerisik,

kakyong:truk air asam jawa gak ek???

mak;yer la sayang,,,

kakyong: ok mak,,,nak masak ni...mak masak aper rini?

mak:mak mask ikan patin masak steam tempoyak...

(perh tu lg sedap oiii...)

tu la perbualan den ngan omak den,,,


cz b4 ni law nk makn mak den yang masakkan ni da duk jauh nak makn kena la masak sendirik,,,rasa nyer ok la gak tp x der la sesedap mak kiter masak,,,




♥ wif love qaseh ♥

::ni r hasilnyer pajeri terung den::

6 comments:

  1. huhuhu...
    nmpk sdap lak kak...
    da la ngan lapo nie...
    huuuh
    trgugat iman ain...
    hehehehe
    makin lapa da prut nie...
    :((

    ReplyDelete
  2. ish,,,,ain nieyh,,,,

    akk bkn pdai mask pun,,,

    c teringin td tu yang wat gak,,,

    bli kan x puas mkn lak,,,

    ReplyDelete
  3. huhuhu...
    kire oke la 2...
    akk pndai gak msk...
    dri ain,hehehe..adess,bocor da secret..hahaha..
    nti bleh la msak kn tuk ain lak erk...

    ReplyDelete
  4. hmmm look nice..hehe..pandai masak pajeri ye..kalu nenas lagi best ni..

    ReplyDelete
  5. ain:boleh jer law nk rasa,,,,

    tp x der la sedap pun,,hukhukhuk

    ReplyDelete
  6. kak suziey:herm semlm memang teringin nk mkn pajeri erung la kak..tu yang wat hukhukhuk
    tp x der la pdai pun kak lepas la teringin tu jer,,nk mkn mak masak jauh,,,so masak sendirik la,,,sedap ke x tu x kesah kak,,,,hehehehe....

    ReplyDelete