♥ Followers ♥

Wednesday, September 29, 2010

♥ share is caring♥




Inilah fesyen bertudung zaman sekarang yang anda banggakan/orang sekeliling anda banggakan!!!
Isu yang saya hendak fokuskan bukannya kepada wanita yang tidak menutup auratnya(tidak memakai tudung) kerana isu tersebut kita sudah pun tahu apakah hukuman di akhirat kelak kepada manusia yang tidak menutup aurat apatah lagi sengaja mendedahkan aurat TETAPI isu yang saya hendak kaitkan disini ialah ISU PEMAKAIAN Tudung Rahib Kristian=Tudung Di Akhir Zaman=Tudung Wanita Moden.

Sejarah pemakaian tudung ini sebenarnya bermula berkurun lamanya. Pada zaman Judeo-Kristian membuktikan pemakaian tudung yang biasanya dipakai oleh rahib wanita mereka.Cuba anda perhatikan pemakaian rahib wanita? Mereka memakai tudung tetapi tidak menutup dada, tetapi tudungnya labuh ke belakang. Oleh itu apabila kedatangan Islam,setiap wanita diperintahkan Allah S.W.T untuk melabuhkan tudung kepala mereka menutupi bahagian dada. Melalui cara ini ia dapat dibezakan antara rahib wanita dan juga Wanita Islam yang terlalu istimewa pemakaian tudung. Menurut hadis yang diriwayatkan Bukhari, Aisyah radiallahuanha menceritakan kisah ketika Surah An Nur ayat 31 diturunkan di Madinah wanita mukmin Ansar dan Muhajirin terus melaksanakan perintah ini serta-merta tanpa banyak soal dengan mencari apa sahaja kain di sekeliling mereka lalu bertudung dengannya sebagai membenarkan dan membuktikan iman kepada apa yang Allah perintahkan. Tanpa mempertikai apa-apa.


Hadis nabi :"barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka" – riwayat Abu Daud.
♥ wif love qaseh ♥

Thursday, September 23, 2010

♥ ter EMO ♥

salam uolllssss.....
semalam tgok bersama mu edisi raya kan wah sanggat la tersentap giler

time anak2 yatim tu nyanyi dan bersajak

seyes nangis giler trus ingat mak ngan ayh kat umah...



tp kiter x call mak pun tp kiter call x-boy kiter,,,kiter org ni even da pts pun still leh jd kawan yang sgt bek<----larik tajuk

kiter ingt dyer coz nyer dyer da x der mak,,jd dengar lagu tu sambil tgok bersama mu terus ingt dyer,,,

dyer pun tgok gak bersamamu tu,,,dyer pun sama sedey tp lg sedey la cz da x der mak kan

hari ni da trus cr lagu ni



Di Pondok Kecil
dipondok kecil di pantai ombak
berbuih putih beralun-alun

disuatu hari ayah berkata
jaga adik mu ayahkan pergi jauh
ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
air mata mengalir hatiku pilu

diam-diamlah sayang jangan menangis
doakan ayah semoga diterima
diam adik ku sayang jangan menangis
andai ayah gugur doakan dia syahid

selamat berjuangan ayah tercinta
kau pergi dulu ayah ke medan juang
ku iringi doa moga berjaya
beroleh kemenangan demi agama Islam

wahai abang ku kemana
ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x

duhai adik ku sayang jangan bersedih
ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
berjuangan dan berkorban walau dimana jua

pada Mu Tuhan aku bermohon
dosa ayah ku minta diampunkan
berilah rahmat bantulah dia
untuk menegakkan agama Islam
♥ wif love qaseh ♥

Wednesday, September 22, 2010

♥ sanggul ♥


klik untuk pembesaran


uish baru la taw,,,mjur la kiter x ikut,,,ingt nk wat gok,,,cz cantik,,,uper2 nyer,,,,,


♥ wif love qaseh ♥

Tuesday, September 21, 2010

♥ x tahu ♥



hai,,,lemau nyer la nk updet blog ni,,,

hari2 blog buka tp juz minat untuk membaca sahaja la jawab nyer,,,blog sendirik da bersawang,,,x taw nk citer aper,,,nak citer pasal ra pic raya x der sebab hp rosak jd x der mood disitu untuk berceriter pasal raya

raya kali ni biasa jer la,tp thn ni beraya bkn dpt wet raya,,,kena bg wet raya dan thn ni gak kali pertama bg wet raya kat ayah,mak,adik2 rasa best sangat,,,mak i sampai ternanges dicitu yer,,,

so i tertanyer la kan asal mak nangis dapat wet raye,,,
mak i cakap ni kali pertama anank2 bg wet raya so i pun tersentap la plok kan,,,hehehe

coz thn ni gok kami dua beradik bg mak ayah wet rayo,,,i bg seratus untuk mak ayoh adik2 lak bg sorg 50 sajork la,,,<-----kak yong x kayo lg taw

then sorg lagi adik i dee pun kali pertama bg wet rayo kat mak ayah,,,dyer lg best sorg 200 bg kat mak ayah,,,dyer kjer best leh la,,,tp i x jeles ngan adik i tu cz dye sblm kjer mcm2 kena perli ngan pok i ni,,,dyer nk tujuk la kat pok i kan dyer da kjer best leh bg kat ayah mak banyak,,,bgus dee im proud for you la,,,,,hahahaha
*alamak da terlarik tajuk la plak,,,adussssss


so disebabkan x taw nk tulis blog i hanyer blog walking jerw la sambil komen,,syok taw bc blog korang2 ni,,,hehehehe



♥ wif love qaseh ♥

Wednesday, September 8, 2010

♥ SELAMAT HARI RAYA♥



UNTUK SEMUA KAWAN2

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI DARI SAYA,,,,,
♥ wif love qaseh ♥

Sunday, September 5, 2010

♥ 30 Perkara Perempuan x Sempat Bgtau Lelaki.....♥



1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

sumber kat Fb jerw
♥ wif love qaseh ♥

Friday, September 3, 2010

♥ mood♥

mood come to me...come to meeee

hahahha....jiwa tengah senteng,,,,

mood kjer x der,,hahahhaa

mood raya jerk ni,,,rindu kat mak ayah,,,,,kat family,,,rindu kalian,,,,

lama kiter x jumpa,,,miss u very much,,,,






♥ wif love qaseh ♥

Thursday, September 2, 2010

♥ tahniah♥

i want to say tahniah kat seseorg ni,,,,

dekat kak ila

cz nyer x lama g kak ila nk dpt beby daaa,,,,

tahniah kak,,,btl kiter teka kan,,,,

hehehehe....

take care ur self dear sis,,,,
♥ wif love qaseh ♥

Wednesday, September 1, 2010

♥ raya ♥

salam kawan sekalian,,,,,rindu uol la,,,,,

sekejap jerk kan bulan puasa da nk sampai ke penghujung nyer...

cm ner ngan persiapan raya uol sekalin da ready ker,,,beraper pasang bju eyh thn ni,,,,

tema per eyh,,,,cewah ader tema bagai,,,,,hahahaha,,,cm family kiter thn ni semua wane fefel la plak kan,,,,

x per t pas raya kiter masuk pic raya naaaa,,,hahahahaha

pasal kueh raya x jd masalah,,,mak kiter juai kueh so x der hal da tu,,,hehehehe

pasal umh lak,,,rasa nyer xyoh wat psiapn kot,,,cz raya kat umh tok wan kat perlis lg,,,so kiter x der la kena tukar langsir hehehehe,,,,cz ni memang kjer kiter tiap2 thn,,,,adus borink taw,,,hehehehe,,,,

thn ni still beraya ngan family lg la,,,heheheh cz x kwen g,,,law da kwen compem kena men to som nk blik mana kan,,,huish kene manpaatkan time ni,,,pas ni x merasa dah,,,,,

ish dah la mengarut nyer......pic x der nak masuk la,,,,,,

t pas raya eyh,,,,,huhuhu,,entry tanpa gambr x best,,,,,



♥ wif love qaseh ♥