♥ Followers ♥

Saturday, December 17, 2011

♥ meyepikan diri

salam kawan2 alam blog,,,

lama rase nyer x menghadepkan diri dlm blog ni,,,,
lama menghilangkan,,,rase nak berblog,,,
tp kekangan mase,,,
selama beberapa bulan ni bayak kejadian yang berlaku,,,
rase nak berblog kembali meresap kedalam jiwa,,,,
even x der citer yg menarik pun tp akn cuba blog kembali la kot,,,
hehehe (bajet jerk kan)

♥ wif love qaseh ♥

Saturday, July 30, 2011

♥ rindu sama dia ♥

salam kawan2,,,lame rasenyer x berblog kan last bln 5...sekarg kembali aktip yer,,,,,

♥ wif love qaseh ♥

Saturday, May 7, 2011

♥ happy mother day ♥

selamat hari ibu to my lovely mum,,,,

sayang sangat kat mak,,,,

kakyog nk ucap terima kasih kat mak,,,banyak berkorban untuk kakyong,,membesarkan kakyong dan adik2,:'(......*seyes nitik ayor mater wat n3 ni....

Kau sinaran bulan
Menyerikan bitang-bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi

Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku

Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
Oh mama, oh mamaku
Tiada cinta yang suci
Setulus cintamu

Ku suntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cintaku

time kasih mak,,,love u sangat,,,,muachhhhhh,,, ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



♥ wif love qaseh ♥

Friday, May 6, 2011

Wednesday, April 27, 2011

♥ virus ♥

hellllp,,,,helllpppp.......

malware serang blog i,,cm ner nk wat mintak tulunnnn ajaQ,,,,

♥ wif love qaseh ♥

Monday, April 18, 2011

♥ after 1 year.....

fuh,,,fuh,,,,acermmmmm,,,,hikhikhik,,,motip blogg berabuk....

salam kawan2 alam blog,,,alam maya sekalian,,,

aperkah yang after 1 year tu cik mazz oiiii,,,,,

after 1 year tu jumpa blik member mase duk poli tu hah,,,,
last week g kl,,,,duk umh sewa ika ni hah kat kerinci,,,

sabtu bru jalan g nun mid velley jer,,,punyer la ramai org hah,,,ader job fair tu sekali....






wit my fren ika,,,hehehhe



pas tu merayap tgok wayang plak,,,tgok senjakala,,best gok cite ni,,,,




sinopsis senjakala





Karlisa, baru saja kematian tunangnya di dalam sebuah kemalangan jalan raya. Sejak itu, Karlisa mendapat mimpi pelik yang memanggil-manggil gadis itu untuk pulang ke kampung ibunya iaitu Kg Senja Lama. Karlisa pernah membesar di kampung tersebut sewaktu kecil, tetapi berpindah ke Kuala Lumpur dan sejak itu tidak pernah pulang semula ke sana.

Secara sembunyi-sembunyi, Karlisa bersama teman rapatnya, Isabella, pergi ke Kg Senja Lama. Mereka pergi semula rumah kampung keluarga Karlisa dan terkejut apabila mendapati Opah Maimoon, yang selama ini dianggap sudah meninggal dunia, masih hidup dan tinggal di rumah tersebut.

Di kampung itu juga, Karlisa bertemu dengan seorang lelaki penuh misteri bernama Armand. Armand seorang yang pendiam dan kera sumbang. Orang-orang kampung menghindari Armand kerana Armand mempunyai saka. Armand juga mempunyai kelebihan di mana, setiap gadis yang melihatnya, akan jatuh cinta kepadanya. Armand juga pernah bertunang, tetapi tuang bernama Harlina itu meninggal dunia, pada malam hari pertunangan mereka.

Karlisa mulai rapat dengan Armand dan melalui Armand, Karlisa mula mengetahui tentang sejarah keluarganya sendiri.

Karlisa juga berkenalan dengan Intan, adik kepada Harlina, bekas tunang Armand. Intan dan keluarganya amat membenci Armand dan juga Karlisa, yang dikaitkan dengan kematian Harlina.

Rupa-rupanya, Armand membela saka yang sepatutnya diwarisi oleh Karlisa. Dan Karlisa dipanggil ke kampung oleh saka yang mahu pulang ke tuan asalnya. Armand yang telah jatuh cinta dengan Karlisa, tidak mahu menyerahkan saka tersebut.

Tetapi karlisa yang sedar ibunya telah lari daripada tanggungjawab keturunannya bagi membela saka, berdegil mahu bertanggungjawab. Ibu Karlisa, Puan Mazidah, tidak mahu menerima saka daripada Opah Maimoon kerana mahu menyelamatkan suaminya Tuan Shapie, dari menjadi mangsa saka.

Akibatnya, ayah Armand, Tuan Salleh yang berada di sisi Opah maimoon sewaktu perempuan itu nazak, mengambil saka tersebut kerana kasihan. Namun, saka hanya menumpang dan tidak boleh dimusnahkan, selagi perjanjian di antara tuan asalnya tidak dibatalkan.

Akhirnya, Armand setuju memberi saka itu semula kepada Karlisa dengan harapan sebaik saka kembali kepada tuan asalnya, saka itu boleh dimusnahkan dengan bantuan seorang ustaz, Ustaz Zailan. Namun saka itu tidak musnah dan masih berada bersama-sama Karlisa.



seram citer ni,,,part muler citer da nek bole rome ni hah,,,duk dlm wayang tu duk ckp biler la nk hbis citer ni hah,,,,hahahaha,,x ley bla pengecot...






♥ wif love qaseh ♥

Monday, April 11, 2011

♥ dalam kenangan 10-04-11



salam kawan2 lamer kiter x berblog yer,,,

tgok gbr ni adelah kejadian semlm yang menimpa kami sekeluarga,,,

kejadian berlaku ni simpang pulai ditempat kemalangan bas yang mengakibatkn ramai kematian x clp dua bln lepas kan,,,

kami sekeluarga masih dalam lindungan ALLAh s.w.t...tp agak fobia biler mengingati kejadian semlm,,

x taw nk describe kejadian tersebut,,tp ini merupakan pengalamn yang agak mengerikan...

sy berase diberi peluang kedua untuk hidup selepas mengalami kejadian ini,,,,

pada ketika ini hati dan pikiran masih terbayang detik2 kejadian berlaku,,,,




♥ wif love qaseh ♥

Tuesday, April 5, 2011

♥ tengah pening la ni ♥

salam kawan2,,,

ni nak tanyer pedapat lakan,,,nak tunang kena ader pelamin ker yer,,,

tgok mini pelamin semua cantik2,,,,

boleh bg x pandang,,,,











♥ wif love qaseh ♥

Sunday, April 3, 2011

♥ tag from miss Dhya Surya....

salam hujung minggu teman2 blog,,,
wallawaaaa,,,duk blogwalking pg hari tetiber tgok sekalu terkena tag,,,mai ai

cikk dhya,,,kak mazz ni lamer dah x kena tag,,,,hikhikhik,,,,disebabkn tag boleh layan
& easy moh ler akk wat yer,,,,

1- IV- nama samaran kiter:
♥ - kakyong
♥ - cikk mazz
♥ - kak mazz
♥ - cheQ Qaseh

but my real name in i/c : masdila binti ab razak ♥♥

2- tarikh mesti kena ingat nieyh,,,

♥bezday my father 20041953

♥bezday my mother 23051964

♥my bezday on 30081985

♥bezday pakngah on 11081987

♥bezday pok dee on 10081989

♥bezday adik on 19011997

IV last day i do:
♥ erm tolong mak masak
♥ petang kuar g umah member jalan jap,,,
♥ malam kuar dinner ngan whole family
♥ sebelom tido ngayot ngan bakal tunang...(olang len x taw g ni u r the first)

IV perkara make me happy
♥ cuti ngan keeluarga sekarang,,,,lama x rase semenjak bekerja
♥ selalu gado then bek dgn bakal incik tunang
♥ men2 ngan memey n memeiow (anak tucing)
♥ erm berblog lerw

IV y i anser the tag is:
♥ miss dhya my fren from psp
♥ miss dhya member satu kamsis nurani 3
♥ miss dhya sangat tiut
♥ miss dhya dah tag sayer....

III mangse nk kena wat tag kiter
♥ mama ogy....
♥ cik ain faizol....
♥ kak yan http://yan-yanjournal.blogspot.com/

ok miss dhya sattle naaa utang....


♥ wif love qaseh ♥

Wednesday, March 30, 2011

♥ makan lg

Salam uolsss....

Nak citer psl mkn lg...hikhikhik..ace bukak blog ni mesti pasal mkn kan...

Rasenyer tgok pix mkn2 je lerw

Ni semua pix nase makn malam ritu mak belanje...timer kasih mak...syok gak duk umah ni kan....

gambar ader lah lintang pukang





Published with Blogger-droid v1.6.7

Wednesday, March 23, 2011

♥ our journey to kuantan part 2 ♥

hai kawan kawan,ni sambungan g kotan tu yer,,,pas hbis kenduri merayap ker cherating,,,,g club med jap....pas tu blik singh beserah bli ikan,,,so layan pix jer la kot










kat tempat naik ikan,,,beli ikan fresshhh


cam ikan dalam finding the nemo jerk,,,,


lubbbster,,,,

besar nyer lubssster...rm 40 sekilo beb



anak ikan jossss ni,,,hehehehe ader gok....


pemandangan bandor kuantan atas jambatan nk g tanjong lumpoQ



pg bli satar kat the mos populer kdai ni,,,,sedapppppp teranggkat owwwwwhhhhh


banyak da mknan da hbisss,,,,g ptg kan,,,,





ni nak blik da,,,isi minyak kat benteng tu,,,,ptg tu cam ader uptown jer kat benteng,,,mb owg kontan taw kot

gambor nyer besor gedaboQ,,, boleh jerk la yer,,,

♥ wif love qaseh ♥

Monday, March 21, 2011

pasta with chezz

hai live from my kitchen...tgh masak ni....
Published with Blogger-droid v1.6.7

♥Najwa Mahiaddin "Got to Go" ♥

sekarg tgh giler layan lg ni,,,best wei,,,hehehehehe





♥ wif love qaseh ♥

Sunday, March 20, 2011

♥ our journey to kuantan part 1 ♥

salam hai kawan kawan,,,rase nyer blog ni da nak berhabuk blik nampak,,,hikhikhikhik,,,,
biasa la kan,,,
da blik umah ni x der story la uol ,,,

opssss stop mencecey naaaa,,,

tgok tajuk n3 kali ader berpart ni cm manyak citer jer yer,,,ish x der la,,,sajer nak jaja gambaQ my cousin kawen jerk,,,then journey kami satu family go tu kuantan,,,,

our journey bermula petang jumaat pas tunggu dee blik dari lancang,,,so gerak ke kuantan,,,,

then sabtu kenduri kawen,,,so i think layan pix jer la kot,,,,,





gambar akad nikah.....
♥ wif love qaseh ♥

Sunday, March 13, 2011

jom jalan-jalan

salam kawan2 kiter bg tgok pix lu na....ni pix masa last day kat langkawi....jaln dan mkn...pas tu jaln lg...pas tu mkn lg.....hikhikhik....t honeymoon nk g tanjung rhu cantik sangt....
Published with Blogger-droid v1.6.7