♥ Followers ♥

Wednesday, April 27, 2011

♥ virus ♥

hellllp,,,,helllpppp.......

malware serang blog i,,cm ner nk wat mintak tulunnnn ajaQ,,,,

♥ wif love qaseh ♥

Monday, April 18, 2011

♥ after 1 year.....

fuh,,,fuh,,,,acermmmmm,,,,hikhikhik,,,motip blogg berabuk....

salam kawan2 alam blog,,,alam maya sekalian,,,

aperkah yang after 1 year tu cik mazz oiiii,,,,,

after 1 year tu jumpa blik member mase duk poli tu hah,,,,
last week g kl,,,,duk umh sewa ika ni hah kat kerinci,,,

sabtu bru jalan g nun mid velley jer,,,punyer la ramai org hah,,,ader job fair tu sekali....






wit my fren ika,,,hehehhe



pas tu merayap tgok wayang plak,,,tgok senjakala,,best gok cite ni,,,,




sinopsis senjakala





Karlisa, baru saja kematian tunangnya di dalam sebuah kemalangan jalan raya. Sejak itu, Karlisa mendapat mimpi pelik yang memanggil-manggil gadis itu untuk pulang ke kampung ibunya iaitu Kg Senja Lama. Karlisa pernah membesar di kampung tersebut sewaktu kecil, tetapi berpindah ke Kuala Lumpur dan sejak itu tidak pernah pulang semula ke sana.

Secara sembunyi-sembunyi, Karlisa bersama teman rapatnya, Isabella, pergi ke Kg Senja Lama. Mereka pergi semula rumah kampung keluarga Karlisa dan terkejut apabila mendapati Opah Maimoon, yang selama ini dianggap sudah meninggal dunia, masih hidup dan tinggal di rumah tersebut.

Di kampung itu juga, Karlisa bertemu dengan seorang lelaki penuh misteri bernama Armand. Armand seorang yang pendiam dan kera sumbang. Orang-orang kampung menghindari Armand kerana Armand mempunyai saka. Armand juga mempunyai kelebihan di mana, setiap gadis yang melihatnya, akan jatuh cinta kepadanya. Armand juga pernah bertunang, tetapi tuang bernama Harlina itu meninggal dunia, pada malam hari pertunangan mereka.

Karlisa mulai rapat dengan Armand dan melalui Armand, Karlisa mula mengetahui tentang sejarah keluarganya sendiri.

Karlisa juga berkenalan dengan Intan, adik kepada Harlina, bekas tunang Armand. Intan dan keluarganya amat membenci Armand dan juga Karlisa, yang dikaitkan dengan kematian Harlina.

Rupa-rupanya, Armand membela saka yang sepatutnya diwarisi oleh Karlisa. Dan Karlisa dipanggil ke kampung oleh saka yang mahu pulang ke tuan asalnya. Armand yang telah jatuh cinta dengan Karlisa, tidak mahu menyerahkan saka tersebut.

Tetapi karlisa yang sedar ibunya telah lari daripada tanggungjawab keturunannya bagi membela saka, berdegil mahu bertanggungjawab. Ibu Karlisa, Puan Mazidah, tidak mahu menerima saka daripada Opah Maimoon kerana mahu menyelamatkan suaminya Tuan Shapie, dari menjadi mangsa saka.

Akibatnya, ayah Armand, Tuan Salleh yang berada di sisi Opah maimoon sewaktu perempuan itu nazak, mengambil saka tersebut kerana kasihan. Namun, saka hanya menumpang dan tidak boleh dimusnahkan, selagi perjanjian di antara tuan asalnya tidak dibatalkan.

Akhirnya, Armand setuju memberi saka itu semula kepada Karlisa dengan harapan sebaik saka kembali kepada tuan asalnya, saka itu boleh dimusnahkan dengan bantuan seorang ustaz, Ustaz Zailan. Namun saka itu tidak musnah dan masih berada bersama-sama Karlisa.



seram citer ni,,,part muler citer da nek bole rome ni hah,,,duk dlm wayang tu duk ckp biler la nk hbis citer ni hah,,,,hahahaha,,x ley bla pengecot...






♥ wif love qaseh ♥

Monday, April 11, 2011

♥ dalam kenangan 10-04-11



salam kawan2 lamer kiter x berblog yer,,,

tgok gbr ni adelah kejadian semlm yang menimpa kami sekeluarga,,,

kejadian berlaku ni simpang pulai ditempat kemalangan bas yang mengakibatkn ramai kematian x clp dua bln lepas kan,,,

kami sekeluarga masih dalam lindungan ALLAh s.w.t...tp agak fobia biler mengingati kejadian semlm,,

x taw nk describe kejadian tersebut,,tp ini merupakan pengalamn yang agak mengerikan...

sy berase diberi peluang kedua untuk hidup selepas mengalami kejadian ini,,,,

pada ketika ini hati dan pikiran masih terbayang detik2 kejadian berlaku,,,,




♥ wif love qaseh ♥

Tuesday, April 5, 2011

♥ tengah pening la ni ♥

salam kawan2,,,

ni nak tanyer pedapat lakan,,,nak tunang kena ader pelamin ker yer,,,

tgok mini pelamin semua cantik2,,,,

boleh bg x pandang,,,,











♥ wif love qaseh ♥

Sunday, April 3, 2011

♥ tag from miss Dhya Surya....

salam hujung minggu teman2 blog,,,
wallawaaaa,,,duk blogwalking pg hari tetiber tgok sekalu terkena tag,,,mai ai

cikk dhya,,,kak mazz ni lamer dah x kena tag,,,,hikhikhik,,,,disebabkn tag boleh layan
& easy moh ler akk wat yer,,,,

1- IV- nama samaran kiter:
♥ - kakyong
♥ - cikk mazz
♥ - kak mazz
♥ - cheQ Qaseh

but my real name in i/c : masdila binti ab razak ♥♥

2- tarikh mesti kena ingat nieyh,,,

♥bezday my father 20041953

♥bezday my mother 23051964

♥my bezday on 30081985

♥bezday pakngah on 11081987

♥bezday pok dee on 10081989

♥bezday adik on 19011997

IV last day i do:
♥ erm tolong mak masak
♥ petang kuar g umah member jalan jap,,,
♥ malam kuar dinner ngan whole family
♥ sebelom tido ngayot ngan bakal tunang...(olang len x taw g ni u r the first)

IV perkara make me happy
♥ cuti ngan keeluarga sekarang,,,,lama x rase semenjak bekerja
♥ selalu gado then bek dgn bakal incik tunang
♥ men2 ngan memey n memeiow (anak tucing)
♥ erm berblog lerw

IV y i anser the tag is:
♥ miss dhya my fren from psp
♥ miss dhya member satu kamsis nurani 3
♥ miss dhya sangat tiut
♥ miss dhya dah tag sayer....

III mangse nk kena wat tag kiter
♥ mama ogy....
♥ cik ain faizol....
♥ kak yan http://yan-yanjournal.blogspot.com/

ok miss dhya sattle naaa utang....


♥ wif love qaseh ♥