♥ Followers ♥

Monday, April 18, 2011

♥ after 1 year.....

fuh,,,fuh,,,,acermmmmm,,,,hikhikhik,,,motip blogg berabuk....

salam kawan2 alam blog,,,alam maya sekalian,,,

aperkah yang after 1 year tu cik mazz oiiii,,,,,

after 1 year tu jumpa blik member mase duk poli tu hah,,,,
last week g kl,,,,duk umh sewa ika ni hah kat kerinci,,,

sabtu bru jalan g nun mid velley jer,,,punyer la ramai org hah,,,ader job fair tu sekali....






wit my fren ika,,,hehehhe



pas tu merayap tgok wayang plak,,,tgok senjakala,,best gok cite ni,,,,




sinopsis senjakala





Karlisa, baru saja kematian tunangnya di dalam sebuah kemalangan jalan raya. Sejak itu, Karlisa mendapat mimpi pelik yang memanggil-manggil gadis itu untuk pulang ke kampung ibunya iaitu Kg Senja Lama. Karlisa pernah membesar di kampung tersebut sewaktu kecil, tetapi berpindah ke Kuala Lumpur dan sejak itu tidak pernah pulang semula ke sana.

Secara sembunyi-sembunyi, Karlisa bersama teman rapatnya, Isabella, pergi ke Kg Senja Lama. Mereka pergi semula rumah kampung keluarga Karlisa dan terkejut apabila mendapati Opah Maimoon, yang selama ini dianggap sudah meninggal dunia, masih hidup dan tinggal di rumah tersebut.

Di kampung itu juga, Karlisa bertemu dengan seorang lelaki penuh misteri bernama Armand. Armand seorang yang pendiam dan kera sumbang. Orang-orang kampung menghindari Armand kerana Armand mempunyai saka. Armand juga mempunyai kelebihan di mana, setiap gadis yang melihatnya, akan jatuh cinta kepadanya. Armand juga pernah bertunang, tetapi tuang bernama Harlina itu meninggal dunia, pada malam hari pertunangan mereka.

Karlisa mulai rapat dengan Armand dan melalui Armand, Karlisa mula mengetahui tentang sejarah keluarganya sendiri.

Karlisa juga berkenalan dengan Intan, adik kepada Harlina, bekas tunang Armand. Intan dan keluarganya amat membenci Armand dan juga Karlisa, yang dikaitkan dengan kematian Harlina.

Rupa-rupanya, Armand membela saka yang sepatutnya diwarisi oleh Karlisa. Dan Karlisa dipanggil ke kampung oleh saka yang mahu pulang ke tuan asalnya. Armand yang telah jatuh cinta dengan Karlisa, tidak mahu menyerahkan saka tersebut.

Tetapi karlisa yang sedar ibunya telah lari daripada tanggungjawab keturunannya bagi membela saka, berdegil mahu bertanggungjawab. Ibu Karlisa, Puan Mazidah, tidak mahu menerima saka daripada Opah Maimoon kerana mahu menyelamatkan suaminya Tuan Shapie, dari menjadi mangsa saka.

Akibatnya, ayah Armand, Tuan Salleh yang berada di sisi Opah maimoon sewaktu perempuan itu nazak, mengambil saka tersebut kerana kasihan. Namun, saka hanya menumpang dan tidak boleh dimusnahkan, selagi perjanjian di antara tuan asalnya tidak dibatalkan.

Akhirnya, Armand setuju memberi saka itu semula kepada Karlisa dengan harapan sebaik saka kembali kepada tuan asalnya, saka itu boleh dimusnahkan dengan bantuan seorang ustaz, Ustaz Zailan. Namun saka itu tidak musnah dan masih berada bersama-sama Karlisa.



seram citer ni,,,part muler citer da nek bole rome ni hah,,,duk dlm wayang tu duk ckp biler la nk hbis citer ni hah,,,,hahahaha,,x ley bla pengecot...






♥ wif love qaseh ♥

9 comments:

  1. ade yg cakap cite senjakala tak besh pon. sebab antu dye kuar macam tu je tade suspen. tah la sebab LG tak tengop ag...eheeeee...ase mcm nak tgop la plak!hakhakhak

    ReplyDelete
  2. hye kak qaseh.. how r u..


    kak mcm best je ni.. nk tgk nk tgk.. hihi pd hal penakut jgk...

    akk dtg la ke blog noma. ada bengkel yg ungkin akak berminat nk join


    http://missnoma.blogspot.com/2011/04/bengkel-hias-dandan-cantik-saka.html

    ReplyDelete
  3. LG: seram gak dear citer nyer,,,hehehhee try r tgok,,,tp seram khurafat g r

    ReplyDelete
  4. fuuhhh..fuuhh..tumpang tiup abuk..hehehe..bestnya tengok wayang..lenkali ajak qaseh..hiksss

    ReplyDelete
  5. huh!! akak mmg tak akan tgk cerita2 seram tau..menakutkan je..

    ReplyDelete
  6. kak yan: g r kak sekali sekala kan,,,

    ReplyDelete
  7. salam dik.. lama tak singgah sini... wah kemain lagi jenjalan siap tgk wayang erk

    ReplyDelete